خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





شیرینی ساوارین !!


    مدتی بود که دلم میخواست یه قاچ کیک سیب و دارچین بخورم و یه گاز از دونات بزنم!

    باید جفتش رو درست میکردم که نمی دوم چرا دست و دلم به کار نمی رفت.هرکدومش رو چندین بار درست کرده بودم و دلم یه طعم نو و شیرین میخواست.

    این دستور رو داشته باشین تا هروقت هم دلتون نون خواست هم کیک, طعم جفتش رو با تهیه ی یک شیرینی به دست بیارین.

    دستور رو عینا از انجمن روزمنو(که لینک ش تو لینکهام هست) کپی میکنم.

    فوق العاده آسونه.... اما اگر نکاتشو رعایت نکنید, میتونه براتون سخت بشه
    مقدار مواد ذکر شده برای 1 قالب ساوارین بزرگ, یا 12 قالب ساوارین تک نفره کافیه... دقت کنید از هر قالبی که استفاده کردید, اونو فقط تا نیمه از مواد پر کنید والا مواد از قالب میزنه بیرون



    مواد لازم:

    مايه خمير يك قاشق غذاخوري
    شكر 3 قاشق سوپخوري
    شيرولرم 125 ميلي ليتر
    آرد 300 گرم
    تخم مرغ 3 عدد
    وانيل یک قاشق چايخوري
    نمك یک/دوم قاشق چايخوري
    كره آبكرده ي ولرم 180 گرم



    مواد جهت تزيين ساوارين ها:

    شربت بار 200-250 ميلي ليتر
    خامه حدود 200 گرم
    ميوه ( شامل کیوی,پرتقال, توت فرنگی) جهت تزيين ساوارين ها
    کمپوت هلو 1 قوطی  
    مارمالاد زردآلو 3 قاشق غذاخوري




    مواد لازم شربت:

    شکر 3 پیمانه
    آب 2 پیمانه
    پرتقال 1 عدد
    لیمو ترش 1 عدد
    چوب دارچین 2 عدد
    عرق بهار نارج 1 قاشق (در صورت تمایل)



    طرز تهيه خمير ساوارين:


    1. مواد لازم دستور را آماده کنید.... تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

    2 و 3. مايه خمير، شكر و دو قاشق غذاخوري از كل مقدار آرد را درون كاسه مخلوط كرده، شير ولرم را به آن اضافه كرده، هم بزنيد.

    4. در ظرف را گذاشته، در جاي گرم به مدت 10 دقيقه قرار دهيد تا مايه خمير عمل كرده و روي آن محدب شود.

    5. آرد را دو بار با الک ریز, الک کنید.

    6 و 7. تخم مرغ ها، وانيل و نمك را كاملاً هم بزنيد تا كرم رنگ و كش دار شود.


    8.
    مايه خمير عمل آمده را با مخلوط تخم مرغ هم زده، آرد الك شده را كم كم اضافه كرده، با همزن مخلوط كنيد. در مراحل آخر اضافه کردن آرد, از اونجایی که خمیر کمی سفت میشه, بهتره با پره های خمیرگیر همزنتون خمیر رو هم بزنید.... خمیر این شیرینی مثل مایع کیک سفت هستش... و حسابی چسبناکه.... یه وقت به سرتون نزنه آرد اضافه کنید

    9. روي كاسه را پوشانده، مدت نيم ساعت به خمير استراحت دهيد تا حجمش 2 برابر شود.

    10 و 11. در این حین کره را ذوب کرده, بگذارید تا از داغی بیافتد... قالب را نیز کاملا چرب و آرد پاشی کنید.

    12 و 13. سپس كره آبكرده ولرم را به خمير اضافه كرده، به كمك پره های خمیرگیر همزن آن را به خورد خمير بدهيد. دقت کنید خمیر تو این مرحله حالت کشسانی شدیدی داره و فوق العاده چسبندست... اگر از پره های ساده ی همزن استفاده کنید حتما از پایه همزن بالا میاد و اگر احیانا هم همزن نداشتین,با قاشق کره رو به خورد خمیر بدید....

    14. خمير را درون قيف پارچه اي كه سرماسوره ي گرد به قطر يك سانتي متر درون آن گذاشته ايد ريخته قالب هاي ساوارين را تا نيمه ي حجمشان با اين خمير پركنيد. البته اگر مثل من از قالب بزرگ ساوارین استفاده کردید, لازم به این کار نیست.... با قاشق هم کارتون راه میافته.....

    15. حدود 15 دقيقه به خمير استراحت مجدد دهيد تا پف كند.

    فر را روي حرارت 140 درجه سانتيگراد ( حرارت رو بیشتر از این نکنید ) روشن كنيد و بعد از استراحت دوم خمير (درون قالب) قالب ها را درون فر بگذاريد. شيريني ها را به مدت 25 دقيقه یا تا زمانی که رويه ي آن ها كاملاً طلائي شود, در فر بپزید. چون قالب من بزرگ بود, این زمان 45 دقیقه شد.....من تو این مرحله شیرینی رو که از فر درآوردم و از قالب در آوردم, (نگذاشتم از داغی بیافته )

    16 و 17 و 18. مادامی که شیرینی در فر میپزه, شربت رو حاضر کنید. شکر و آب داغ رو داخل قابلمه کوچکی ریخته, روی حرارت خیلی خیلی کم قرار بدید... مرتب با قاشق هم بزنید تا دانه های شکر کاملا در آب حل شه و دیگه هیچ دانه شکری دیده نشه.... دقت کنید خیلی مهمه که قبل از به جوش آمدن آب, تمامی دانه های شکر در آب حل بشن.... والا بعد از آماده شدن شربت و وقتی که سرد شه, حتما شکرک میزنه.... حالا پرتقال و لیمو و چوب دارچین رو اضافه کنید و بگذارید شربت به جوش بیاد... وقتی شربت جوش اومد, حرارت رو کم کنید و اجازه بدید حدود 20 دقیقه ریز جوش بزنه... برای این شیرین شربت نباید خیلی غلیظ باشه چون میخواییم راحت در بافت شیرینی نفوذ کنه... پس حرارت کم باشه و شربت بیشتر از 20 دقیقه روی حرارت نمونه.

    19 و 20. وقتي شيريني ها را از فر در آورديد، بلافاصله از قالب در بیارید ( اگر قالب رو خوب چرب و آرد پاشی کرده باشید, تو این مرحله مشکلی نخواهید داشت... اما اگر احتمال دادید شیرینتون خراب میشه و درسته از قالب در نمیاد, بهتره بگذارید از داغی اولیه بیافته) ... قسمت پشت کار (اون قسمتی که قراره زیر قرار بگیره و دیده نشه) رو با نوک خلال دندون سوراخ های عمیق کنید و شربت داغ رو  با ملاقه روی اون قسمت ها بریزید... 10 دقیقه ای که گذشت, شیرینی رو داخل ظرف گودی بگذارید و با قلم مو شربت رو به خوردش بدید...اگر شربت سرد شده بود, مجددا کمی حرارت بدید تا داغ باشه.... وقتی شربت کاملا به خورد شیرینی رفت, ساوارین رو به ظرف مخصوص سرو منتقل کنید... خوب بسته بندی و نایلون پیچش کنید و بگذارید یک شب تو یخچال استراحت کنه... دقت کنید بعد استراحت انتقالش (به دلیل چسبنده بودن) به ظرف سرو, مشکل میشه....حالا.... خامرو فرم بدید... کمپوت هلو رو نازک برش بدید... داخل گودی رو اول با پرتقال و بعد با باقی میوه ها پر کنید....روی سطح ساوارین و میوه ها رو با مارمالاد زرد آلوی داغیکه از تنزيب رد كردید و يكدست شده, بپوشونید (توسط قلم مو) یا میتونید از بریلو بدون رنگ یا ژل براق کننده استفاده کنید.... دورشم خامه ماسوره بزنید.... من خودم از ژله براق کننده آماده که به روش بن ماری گرمش کرده بود استفاده کردم.



    نكته:

    * اين دستور 3906 كيلوكالري انرژي، 489 گرم كربوهيدرات، 60 گرم پروتئين و 224 گرم چربي دارد.
    *كره ي آبكرده را از ابتدا به خمير ساوارين اضافه نكنيد چون مقدار زياد آن مانع فعاليت خوب مايه خمير مي شود. به همين دليل است كه آن را بعد از پف اوليه ي خمير به كار مي برند.
    * قالب هاي سيليكوني ساوارين ( در لوازم قادی ها موجوده) نياز به چرب و آردپاشی كردن ندارند.
    * اين شيريني به احترام نام يك خوراك شناس معروف فرانسوي به نام بريا-ساوارين (Brillat-Savarin-(1826-1755) نويسنده كتاب «فيزيولوژي مزه» در سال 1825 و 2 ماه پيش از مرگش نامگذاري شده است.


    اینم تجربه ی دوممممممم



    این مطلب تا کنون 14 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : قالب ,خمير ,شربت ,قاشق ,ساوارين ,بدید ,مايه خمير ,اضافه كرده، ,قاشق غذاخوري ,مواد لازم ,اضافه کنید ,
    شیرینی ساوارین !!

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده